Gelijke kansen in digitaliteit voor jong en oud

Ten behoeve van de continuïteit van de hulpverlening wilde FK na afloop van het project ‘Ik blijf groeien’, starten met een pilot project “Gelijke kansen in digitaliteit voor jong en oud” oftewel “Oportunidat igual pa edukashon digital pa grandi i chikí“ in januari 2022. Wegens de covidsituatie is het niet gelukt om het project te realiseren

Uit ervaring is gebleken dat juist minderbedeelden niet mee kunnen gaan met het gebruik van technologie waardoor ze een steeds grotere achterstand krijgen in hun ontwikkeling en participatie, welke met de term “the digital divide” wordt aangeduid. Met de intrede van de Covid-19 maatregelen op school werden de gevolgen voor kinderen uit gezinnen met weinig inkomen pijnlijk duidelijk, met als resultaat dat ze grote achterstanden ontwikkelden in hun educatie. Met dit project wil FC een bijdrage leveren om de groei van de digitale kloof te beperken.

Vanaf maart 2021 is begonnen met voorbereidingen en planning van dit project. Vanwege onvoorziene omstandigheden is het project “Ik blijf groeien” echter verlengd en moest het project “Gelijke kansen voor digitaal onderwijs voor jong en oud” tevens opgeschort worden. De nieuwe startdatum is aangepast naar januari 2023.

Deel dit: